dimarts, de novembre 08, 2011

Debats electorals.


publicat avui al Mediterraneo

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/opinion/debats-electorals_696853.html

Anit no vaig vore el debat, en primer lloc perquè volia que me fera la digestió el sopar, i que no em sentara mal, ni dormir-me davant del plat. No m’interessa gens aquest espectacle hipòcrita, que limita la pluralitat política, que intenta perpetuar un sistema bipartidista on tots dos candidats que estaran debatent representen quasi les mateixes receptes; un haurà dit que pensa fer exactament el contrari del que ha fet mentre ha estat en el govern, i l’altre dirà, imagine, que va a arreglar-ho tot però sense atrevir-se a dir de quina manera, i al final, són les mateixes receptes en la pràctica, receptes que ens han dut a l’actual situació, i que amenacen a empitjorar les nostres condicions de vida.

Per tant, no m’interessa el que puguen dir davant de les càmeres aquestes dos persones, perquè darrere de la lírica, de les bones paraules, de la brillant oratòria, està la falta de credibilitat, la desconfiança, les proves del que estan fent els dos grans partits allà on governen.

Igualment lamentable serà el debat de la televisió autonòmica Canal 9. Sí, està clar, en canal 9 tot és lamentable, però en aquest cas, gràcies a la imposició d’eixos demòcrates del PSOE, enlloc d’un debat equitatiu a quatre bandes com estava previst, hi haurà un debat on el PP tindrà 8 minuts, el PSOE 6 minuts, EU 26 segons i Compromís-Equo 11 segons.

També cal recordar com qui es lamenta de les regles injustes del joc, sols ho fa quan li afecten, per exemple, ni EU ni UPyD van moure la boca ni va fer cap queixa a l’esmena de la Llei Electoral que impedir la lliure presentació a les eleccions dels partits que encara no tenen representació electoral, obligant-los a replegar avals. Aquests dos partits van presentar textos alternatius a la nova Llei Electoral, però en ambdues s'introduïa l'exigència d'avals per als partits nous i els que manquen de presència en Les Corts, tot un exemple també de coherència.

Així, que els debats que m’interessen som els que podem fer aquests dies de campanya amb la gent del carrer, amb la gent que vol resposta als seus problemes, amb la gent que és com nosaltres.

Carles Mulet

Portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló.