dimarts, de novembre 15, 2011

Loteries



columna de la COPE Castelló d'avui

Avui intentarem no parlar de política ni de polítics, ja en teniu prou. Este any heu hagut d’aguantar unes municipals, unes autonòmiques, i unes estatals, la precampanya de la qual la venim patint des de fa mesos. La premsa, la televisió, i la ràdio també, bombardejant amb el que diuen els candidats dels partits, els carrers amb cartells, menys que en les municipals, però suficients per a no fer-nos oblidar .

Diumenge eleccions, i després tindre setmanes en les quals sols es parlarà de nous governs, nous ministres i imaginem noves mesures.

Així que, com fins diumenge us queda un calvari, intentaré evitar el tema.

I com el que volem és que les coses canvien, ens posem en positiu i pensem que en menys d’un més serà la grossa de Nadal, on imaginem que ja us hauran oferit desenes i desenes paperetes , de xiquets d’escola, d’associacions culturals, confraries, clubs esportius i un ample espectre de participacions, de diferents colors, tamanys i dissenys.

Abans teníem la sort de tindre com talismà que atreia la bona sort a les nostres comarques a l’anterior president de la Diputació, que acumulava premis de la loteria; no diré el seu nom, no siga cas que me passe com a la gent del Bloc d’Ontinyent, que per posar la cara de l’expresident de la Diputació en la papereta de la seua loteria, els han condemnat a pagar 3000 euros.

I és que, amb el multi premiat ex president apartat de la primera línia institucional, no sabem si el seu hereu, sobre el qual va abdicar el seu predecessor, també li haurà transferit el do endevinatori i la clarividència en els jocs d’atzar.

Imaginem que sí, perquè el salari continua sent el mateix, el nou president, 14 pagues de 6260 euros, sense contar el que puga cobrar per assistir a plens de l’ajuntament de Castelló. Per tant, podem pensar que ja li ha tocat la loteria amb açó, però estem parlant d’altra sort. 87.650 , que cobrava l’anterior president, i que cobra l’actual, és molt més del que cobra el president de la Generalitat, o el president del Govern Central.

Altres als que també els toca la loteria són als 4 vicepresident que tenen 14 pagues de 4.695 a l’any.

La loteria ens tocaria a tots si s’eliminaren les Diputacions, eixes institucions que no tenen cap utilitat real, on les seues competències perfectament les podria assumir la Generalitat, sols en diputats i assessors dels diputats ( una trentena) es gasten a l’any més d’un milió sis-cents mil euros.

Ahi, perdó, no volia parlar de política ni de polítics però al final es fa tant difícil..., en definitiva, estimats oients, pregarem a Moliner que herete també les arts del seu predecessor en el càrrec per endevinar la loteria, i que siga un poc més generós al fer-nos partíceps dels números, ja que és la única manera que tindrem d’eixir d’esta. També podem temptar la sort el diumenge desplaçant als grans partits de la cadira.


Amics oients, disculpes per parlar de política de nou. Que tinguem sort diumenge, i també el 22 de desembre, i fins la propera setmana