dimarts, de juny 05, 2012

Compromís demana explicacions al Consell per la contractació com assessor urbanístic autonòmic a l’ex advocat del Grup Marina d’Or


Francisco Blanc, provinent del grup empresarial de Castelló, és l’encarregat d’aconsellar a la Conselleria d’Urbanisme en modificacions normatives que podrien beneficiar a l’empresa.

 Castelló, a 5 de juny  de 2012.   El coordinador d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha avançat avui que per mitjà del Grup Parlamentari de Compromís es demanaran explicacions a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, respecte al contracte d’assistència tècnica signat per la Secretària Autonòmica de Territori, Medi Ambient i Paisatge, Arancha Muñoz amb l’advocat Francisco Blanc Clavero, el qual ha estat durant molts anys al front de l’equip tècnic de l’empresa ubicada a Orpesa i Cabanes.

            Mulet ha exposat que el contracte amb Blanc Clavero, encara en vigor, s’ha fet per assessorar i aportar una visió d’especialista en la matèria en els canvis en la normativa urbanística valenciana, i en les grans tramitacions. Aquesta relació de l’exadvocat de Marina d’Or amb l’administració valenciana hauria començat cap a setembre de 2011, i una de les primeres fites va ser el Decret-llei 2/2011, de 4 de novembre, del Consell, de Mesures Urgents d'Impuls a la Implantació d'Actuacions Territorials Estratègiques, un decret que moltes veus ja van valorar com quasi fet com anell al dit per a l’empresa de la qual provenia, rebaixant dràsticament les garanties econòmiques que les empreses urbanitzadores havien d’aportar, i concedint pròrrogues i avantatges front als incompliments en els projectes urbanístics. Blanc Clavero va estar els dies abans de la contractació , continuant exercint com advocat de Marina d’Or.
            El portaveu ecosocialista ha recordat que aquest advocat és també el que ha treballat intensament en l’esborrany que proposa una modificació de la LRAU, i que també curiosament sembla fet a la carta als interessos d’aquesta empresa.
            Mulet ha afirmat que si bé el contracte d’assistència tècnica demanava no estar vinculat amb cap empresa, es demanarà compte de si s’ha estudiat en aquest cas concret les relacions professionals de l’advocat, així com la possible vinculació societària amb l’empresa, de la qual podria tindre participacions.
            El portaveu ecosocialista ha remarcat que el suport incondicionat del Consell a la fantasmada de Marina d’or per optar per EUROVEGAS, podria estar també influenciat per la presència d’aquesta persona en els àmbits de decisió de la Conselleria d’Urbanisme,         Segons Iniciativa, es podria estar davant d’una incompatibilitat greu .