dimarts, de juny 26, 2012

L'aeroport i el Louvre


columna de la COPE d'avui

Juan Garcia Salas, director  de l’aeroport peatonal, cobra uns 84.000 segons les darreres dades oficials, més que el president del Govern . Ara podeu fer comparatives de qui és més inútil, si el director d’una aeroport sense avions el president d’un govern que no governa i es dedica a improvisar i a complir el que Alemanya li imposa.
            Garcia Salas, va comparar l’aeroport de Castelló amb el Louvre,  semblances hi ha, és cert que el Louvre de nit tampoc té visitants. I es veu, a l’any el museu nacional francés ronda els 8,5 milions de visitants, que serien uns 25.000 al dia, més o menys com de conills visiten i viuen a l’aeroport.

No sé el que costa mantindre el Louvre, però segur que  no se n’anirà molt dels 700.000 euros al mes que ens costa l’aeroport tancat, i els 7.700 euros al mes que es gasta en il·luminació nocturna, deu anar parell al que es consumeix allà, de la ciutat de les llums al descampat dels llums, també se’n va poc
            El Louvre té la Gioconda, una de les obres d’art més importants  del món, i l’aeroport té l’estàtua de Ripollés, sense cap dubte també un obra que passarà a la posteritat.
            El museu francés té mòmies, i l’aeroport és en si una gran mòmia.  Allà fins fa poc era la musa del govern la Carla Bruni, ací, l’Esther PAllardó, també  polifacètica.
            El Louvre és mundialment conegut, i l’aeroport de Castelló, també va en vies de ser-ho, rara és la setmana en la qual un mitjà de comunicació europeu  no es faça resó d’ell.
            I ara, quan el dia 1 de gener, de 2013 , entrarà a funcionar , tal i com promet Fabra, serà la repera.
            I és que la paraula de Fabra ja hem vist és de fiar, encara que eixe  anunci l’ha fet com a mínim 13 cops, ja que des de que va anunciar que a l’any 2000 es posaria en funcionament, almenys una nova data per any ha anunciat, i potser mes d’una, i quant s’apropa el dia en concret, se n’oblida i n’anuncia un altre, però és de fiar, sí senyor.
.De fet, entre l’SPAM o correu brosa que he rebut avui, el d’una companyia de vols de baix cost, que anuncien que en tres dies s’aplicarà una nova taxa aeroportuària a l’Estat Espanyol, i per tant, recomanen fer ara les reserves per tindre encara un preu competitiu, per tant,  comja podem encarregar les eixides en data 1 de gener de 2013, ¿que tal si un vol directe Vilanova- París, i anem a vore el Louvre, ens estalviarem les taxes i podrem comparar en el lloc les semblances del Louvre i de l’aeroport de Fabra