dilluns, de juny 04, 2012

parcs temàtic i LSD

publicat el 05/05/2012 a Mediterraneo 

Eurovegas

Cap allà als anys 80, quant la Dysney estava cavil·lant la possible ubicació de l’actual Eurodysney, Cabanes sonava com possible ubicació, el lloc que es barallava era ni més menys que l’actual Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca. Tot i ser molt xicotet, recorde perfectament com fins i tot l’alcalde d’aleshores, Pastor, va ser entrevistat en un Informe Semanal de TVE. Al final, París es va quedar amb el parc d’atraccions, i a aquella zona la van catalogar com a zona humida.
            Anys  i anys després, quan el pas de la pesseta a l’euro va fer aflorar tot el diner negre guardat per la mala gent, l’urbanisme va viure una eclosió mai vista. I de nou, Cabanes comptava amb una franja de litoral sense urbanitzar; la no inclosa dins del parc.  Una empresa va quedar-se la urbanització, amb la promesa de fer en cinc anys un gran PAI, on els de Cabanes ens convertiríem poc més que en la caspa marbellí. Ara, passats eixos cinc anys, quatre edificis en mig del no-res,  carrers a mig fer, erms, i abandó, i tot i estar ja fora de termini, l’equip de govern no els ha dit res.
            També fa uns anys, com si hagueren caigut dins un barril d’LSD, va i proposen un Parc Temàtic de la Màgia i el Circ, i al seu voltant un PAI de 18 milions de metres quadrats, per posar més de 35.000 vivendes, decorat amb canals venecians, pistes d’esquí, platges artificials, torre eiffels, cascades i demés al·lucinacions. Els ajuntaments de Cabanes i Orpesa, per majoria, li ho aproven. La tramitació dura anys, i quant des del Consell de la Generalitat li donen el vist i plau, els ajuntaments, enlloc de posar-lo en marxa, ho guarden dins d’un calaix i paralitzen la tramitació, i l’empresa calla plàcidament.
            Ara, quant ja feia mesos que hi havia una espècie de pugna entre distints territoris per rebre el projecte de “Eurovegas”, una espècie de recreació de la decadent ciutat nord-americana a casa nostra; casinos i caspa , va i Marina d’OR es destapa dient que ells també volen optar; que tenen els 18 milions de metres quadrats i la tramitació aprovada. I menteixen, perquè el terrenys sols és en part seu, i perquè el projecte que té  és per fer un PAI concret i no una nova fantasmada. I el que volien ho han aconseguit, publicitat gratis, i que tothom parle d’ells, encara que siga per vendre fum

Carles Mulet