dilluns, de juny 04, 2012

Eurovegas


columna de la COPE dimarts dia 5 de juny de 2012


Açó és per tornar-se bojos , si és que encara no ho estem.  Ens acusen d’estar sempre en contra de tot, però ja m’agradaria a mi poder entendre què es fumen els que manen, perquè potser aleshores podria compartir  un poquet de trastorn de la consciència, al·lucinar en colorets i vore el que ells veuen.
            Desgraciadament, mai li he vist la gràcia a les seues barbaritats i el temps acaba demostrant que tenia més raó de la que jo mateix pensava que tenia.

            Quant a algun il·luminat o caradura, ves a saber,si li va ocurrir que tenia uns bancalets de secà al mig de la muntanya, sense valor, entre ametlers i alguna olivera que feia de “parany”, i decideix posar allà, i no en un altre lloc, un aeroport, i alguns ens vam tirar les mans al cap i ens vam persignar sense saber , semblàvem que els marcians érem nosaltres;  el temps ha demostrat qui ho és.
            Per això, quant després d’haver-nos proposat un parc temàtic com Terra Mítica però més cutre encara, dedicat a la màgia i el circ, soterrat ja, quant ens van prometre fer el mig del no-res una nova ciutat per a que més de 130.000 persones vingueren a jugar al golf, i d’aixó tampoc ningú se’n recorda, que ara ens diguen que volen rebre EUROVEGAS, no saben en quin ordre expressar sentiments, si primer riure o primer plorar.
            L’estratègia és clara; ho llancem, encara que no tinguem la més mínima oportunitat d’optar a aquest “inversió” per dir-ho d’alguna manera, i aixó ajuda a que els mitjans de comunicació de tot l’Estat en parlen, tinguem publicitat gratuïta, i l’empresa done una imatge de fortalesa i solvència que ja voriem fins quin punt és certa si posem les xifres damunt la taula.
            I és que duem massa anys on vivim sempre d’anuncis, de promeses, de coses que mai es fan ( moltes d’elles per sort), i que són l’excusa, estes virtualitats, per no deixar  fer altres actuacions que potser sí són precises i necessàries. L’escenari, l’espectacle, la imatge, les grandiositats, tot acaba sent fum, fum que amaga la realitat, fum que crema els recursos, fum que s’agarra a la gola i te fa tossir com una mal cosa  i quasi provoca el vòmit, fum que ofega, i aquest no és el fum que parlàvem al principi, de les substàncies que ells es fumen, sinó de la combustió dels nostres diners.
            I tant d’efectisme, només el puc entendre perquè qui ens ha governat des de fa massa temps, sols tenia com premissa el seu propi interés, i a l’hora de pensar o fer política per a tots, no ha tingut idea ni propostes reals, més enllà dels tòpics, de les aparences, dels espais trillats on ja no es podria rascar res. Inutilitat en definitiva.
            Tants anys després de mentides, d’incompliments, estem on ja sabeu; líders en atur, líders en destrucció d’ocupació, i amb uns dirigents que continuen repetint com cacatues els mateixos mantres que fa lustres, les mateixes mentides, els mateixos incompliments, esperant que encara algú els crega; tant ineptes que ni són capaços de canviar de mentides i dir-ne de noves.
            O és que ni saben el que volen, o és que el que volen els converteix en autèntica mala gent

            Que passen vostes bona setmana, si poden, i els governants que tenim els ho permeten, i fins la propera