dilluns, de març 17, 2008

I què fem a partir d'ara?


Els que estem acostumats a apostar sempre per cavall perdedor, els que mai podem celebrar res després de cada eleccions, se’ns deu haver quedat ja la cara de circumstàncies, i del “ ja hem tocat fons”, ens sorprèn, cada cop més, que baix del sòl està el sub sol, i es pot continuar més avall encara.

Té sentit per tant intentar batallar per fer créixer un espai que cada cop, el bipartidisme s’esforça en minvar més?, existeix eixe espai?. En altres comunitats autònomes, sí, s’ha aconseguit crear sistemes de representació plural...pensem en Catalunya on hi ha al Parlament 6 grups parlamentaris (mentre al nostre País, al pas que anem, ens quedarem en dos que són quasi iguals).

Tirar la culpa als demés, a un sistema electoral que sempre ens ha estat contrari, inclòs als votants, sembla la reacció més còmoda i recurrent, com si nosaltres tinguérem el do de la veritat, i les masses aborregades estigueren encara la bena als ulls, i que uns dia els caurà i ens reconeixeran la nostra raó. Mal anem, si eixa és la percepció que és té de la gent.

Potser som nosaltres, els que ens creiem “el joc”, de la política, qui no estem en el nivell que ens pertoca, i o bé no proposem en el que la gent necessita, o no ho diem en la suficient força i claredat per a que ens entenguen, o bé, encara no hem aprés a buscar-nos la vida per a fer aplegar el nostre missatge, intentant competir en uns camps que no ens corresponen. Cal continuar aprenent, i intenant-ho. Perquè afortunadament, en el món no només és en blanc i negre... tenim tots els colors, el roig, el verd, el violeta, els de l’arc de sant martí...


2 comentaris:

PER L'ESQUERRA I PEL PAÍS ha dit...

L'altre dia llegia un d'aquests refranys que solen sortir a les bossetes de sucre en el cafè del matí que em va fer pensar. Com que té molt a veure amb el que escrius, m'agradaria deixar-te'l ací per si t'aprofita. Deia açò: "Per a aixecar-se de terra, cal ajudar-se amb la terra".
Jo no sé encara com avançar ni què fer. Però estic segur que és possible a més de necessari, que INICIATIVA s'òbriga pas en mig d'aquesta maror i vaja creixent creant un espai propi.
Com deia sant Joan de la Creu: "Per anar on se sap s'hi va per on no se sap".
Salutacions cordials
Vicent Benavent

Anònim ha dit...

no se si será lo mas coherente, pero tal y como estan las cosas, habria que pensar en INGRESAR EN EL PSPV.PSOE y de paso con nosotros aportar sabia nueva que le hace falta. y asi tener un espacio propio INICIATIVA y sinceramente es el partido en el que podemos desarrollar el proyecto ecosocialista en el psoe pspv. por infraestructura, base electoral y ASI LA GENTE DE INICIATIVA PUEDE DESARROLLAR SU LABOR EN LAS INSTITUCIONES DE LA MANO DEL PSPV.

DESDE L´ALCORA SALUT I ECOSOCIALISME