divendres, de març 14, 2008

Iniciativa denuncia que el document del PGOU de Cabanes és un plagi del de Morella


com sempre, si voleu el document original, m'ho dieu al correu regallero@hotmail.com
Mulet fa públic el document que cita constantment topònims i zones de la capital del Ports , atribuït a la localitat de la Plana Alta.
El dirigent d’Iniciativa i regidor del grup municipal d’EU-Verds-IR:Acord a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha denunciat avui que el document pertanyent al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Cabanes “ Directrices definitorias de la estrategia de evolución urbana”, és un plagi total del de Morella, al contindre, durant les seues 12 pàgines, continues al•lusions a districtes i zones, i característiques de la ciutat de Morella.
Aquest document, signat per l’empresa “Proyectos de Actuaciones Urbanas PAU Urbanismo”, i pels “professionals” Luis Casado Martín i Gerardo Roger Fernández, va ser entregat anit als regidors de la corporació, en teoria, revisat pel gabinet tècnic d’alcaldia ( dos arquitectes), però es veu a tots se’ls va passar els enormes errors. Aquest informe, és el que justifica el PGOU que en breu es pretén traure a exposició al públic, i que ha de marcar l’urbanisme de com a mínim els propers 20 anys de Cabanes.
Segons Mulet, “ copsa en primer lloc, veure que des del principi es refereix a Cabanes, com a “ciutat”, títol del qual no disposa ( que és vila, i no ciutat,com sí és Morella), després, el document es dedica a parlar de vaguetats i obvietats, fins a que entra a detallar aspectes concrets del terme municipal, que és on es veu els plagiadors, no han tingut el detall d’emprar toponímia local.
Així, les mencions a les actuacions en el sector de “Santa Llúcia”, són continues, (barri de Morella, però no de Cabanes). Altres accions que es proposen per al “Hostal Nou” i la “Puritat” també en vàries ocasions, llocs inexistents a Cabanes, i sí localitzats a Morella.
Malgrat tot, es té la gràcia d’al•ludir a “l’entorn monumental de Cabanes” (¿?), al manteniment i millora del sòl urbà dins de les Muralles (¿?) , (inexistents també, per si algú no ho sap). Igualment, es fa esment a la creació de zones de segona residència en “Teuleria i Torreta” , sí localitzada al terme municipal de la capital dels Ports, però no al poble de Cabanes.
Es parla, en aquest document “ en mantindre l’actual política de restauració dels edificis protegits”, quan, ni existeixen aquests, ni s’ha fet cap política en aquest sentit.
Al•lucinant és quan l’apartat de “criterios de paisaje” es diu que es considerarà en els Estudis de Paisatge, la percepció de Cabanes des de la N-232, així com la percepció del paisatge circumdant des de la pròpia ciutat”, quan, aquesta carretera està a uns 40 quilòmetres del poble ( i, curiosament, passa per Morella).
Altres consideracions com als “aparcaments públics” ( existents a Morella i no a Cabanes), o “ la distribució dispersa de la població en el territori, així com la funció de capitalitat comarcal que exercita Cabanes” ( on la capital de la comarca, Castelló, es veu s’ha quedat relegada a segon lloc, i on l’alta densitat de població de la Plana es veu els sembla escassa), demostren la irresponsabilitat d’aquesta empresa.
La resta del document (12 pàgines en total), parla de generalitats, aplicables a qualsevol municipi, i quan, per exemple, fa de passada algun esment sense concretar res a zones del poble, ho fa amb errors, referint-se a la Ribera de Cabanes com a la “ Rivera”.
Mulet ha qualificat d’intolerable que s’estiga deixant les directrius del que ha de ser el futur del municipi, a mans d’una empresa d’aquestes característiques, i que el propi gabinet tècnic de l’alcalde, no revise els documents que entrega a la corporació “ veiem com el nou PGOU s’ha fet de presses, i sense estudiar el veritable entorn de Cabanes, sent només el pas preceptiu per a poder desenvolupar el PAI Mundo Ilusión, tal i com va ordenar la Conselleria”
El regidor ecosocialista ha reclamat a l’equip de govern municipal que rescindisca el contracte amb l’empresa “PAU Urbanismo”; per greus incompliments de les obligacions, i que reconsidere l’equip tècnic municipal contractat, per haver deixat passar un document totalment infumable”. “ Volem l’alcalde ens explique, quans diners de tots els cabanyut s’ha gastat en aquest informe que s’ha limitat simplement a canviar allà on posava Morella, posant Cabanes, i que en teoria ha de ser la fulla de ruta de per on ha d’anar el futur urbanístic del poble, no sabem si es voldrà murallar el poble i fer un castell”