dilluns, de març 31, 2008

Iniciativa presenta nova denúncia davant Fiscalia contra l´ajuntament de Cabanes, pel PAI Torre la SAl


Mulet demostra com l´ajuntament prevarica contra els propis advertiments de la Conselleria de Medi Ambient


Adjuntem la denúncia presentada el divendres, pel portaveu del grup municipal d´EU-Verds-IR:Acord i representant d´Inicativa, Carles Mulet , contra l´ajuntament de Cabanes, per la decisió de l´alcalde de Cabanes i el secretari municipal d´atorgar les llicències d´ocupació del PAI Torre la Sal tot i els propis advertiments en contra de la pròpia Conselleria


PRIMER .-Las presumptes irregularitats de l´ajuntament de Cabanes, en la tramitació del PAI Torre la Sal, ja són objecte de Diligències d´Investigació Penal per part d´aquesta Fiscalia, concretament les D.I.P. Nº 86/07 i D.I.P. 10/08, però s´entén que la situació ara denunciada, per tractar-se d´un fet administratiu diferent, hauria d´ocupar altres diligències.

SEGON. En data 20 de novembre de 2007, la Directora General d´Ordenació del Territori, d´aquesta Conselleria, va emetre el següent escrit, adreçat a l´ajuntament de Cabanes: (DOC 1,adjunt)

TERCER: Les obres de la dessaladora prevista no han estat simultànies a les obres d´urbanització del sector, molt al contrari, aquestes van començar molt abans de tindre qualsevol mesura transitòria, a l´igual que ha passat amb el tema de les aigües residuals.

Igualment, el sector no ha estat desenvolupat en tota la seua integritat, sent en el seu dia un dels condicionants previs marcats per la DIA per donar les llicències de primera ocupació.

Malgrat que la pròpia Conselleria era taxativa, de que, EN CAP CAS es podrien atorgar les llicències de primera ocupació, i advertia de que, el supòsit de que l´ajuntament atorgar les llicències de primera ocupació "abans de la construcció de la dessaladora i del projecte de sanejament d´aigües residuals" ( cap d´elles construïdes a hores d´ara, ni a curt ni mitjà termini), s´advertia que la Conselleria podria interposar els requeriments d´anulació i els recursos contenciosos administratius escaients.

QUART: Malgrat tot això, en data 13 de març, el Secretari de l´Ajuntament de Cabanes emet el següent certificat (doc 2 adjunt)

Cal recordar que les llicències d´obres de l´1 de juny de 2006 a les quals fa referència l´escrit de l´ajuntament de Cabanes, també es va atorgar vulnerant flagrantment els condicionats que marcava la DIA.


Segons el certificat de l´ajuntament, s´atorguen les llicències per silenci administratiu positiu d´acord als terminis de la Llei 3/2004, de 30 de juny, d´Ordenació de l´Edificació i Foment de la Qualitat de l´Edificació, llei, que no obstant, que remet a la Llei Urbanística Valenciana,
que és clara a l´hora d´especificar quins supòsits es poden o no acollir al silenci positiu:

LLEI 16/2005, de 30 de desembre, de la Generalitat, Urbanística

Valenciana. [2005/14692]

Artículo 196. Silencio administrativo

3. En ningún caso se entenderán adquiridas por silencio administrativo, facultades en contra de las leyes, de los Planes, Proyectos, Programas u Ordenanzas o, en general, en términos contrarios, opuestos o disconformes con las previsiones de la ordenación urbanística.


Igualment, la LRAU, predecesora d´aquesta, i on es remet l´anterior, coincideix:

Disposición Adicional Cuarta.- Plazo para el otorgamiento de licencias.

3. En ningún caso se entenderán adquiridas por silencio administrativo, facultades en contra de las prescripciones de esta Ley, de los Planes, Proyectos, Programas u Ordenanzas o, en general, en términos contrarios, opuestos o disconformes con las

previsiones de la ordenación urbanística. La solicitud de licencia urbanística que no sea resuelta por el Ayuntamiento dentro de los plazos legales, sin perjuicio de las prórrogas que sean procedentes, se entenderá estimada, salvo que su contenido sea constitutivo de contravención grave y manifiesta de la ordenación urbanística, en cuyo caso se entenderá desestimada.


Per tant, no donava lloc, en aquest cas concret, a acollir-se a aquest silenci.

Per tot açó, i davant la possible comissió d´un delicte de prevaricació, contra l´administració pública, contra l´ordenament del territori i altres, pregue tinga per presentada aquesta DENÚNCIA contra l´alcalde de Cabanes Artemio Siurana Gauchia , pels possibles delictes que es puguen desprendre.

Igualment, pregue ser informat de les diligències que prenga en consideració aquesta Fiscalia .