dimarts, d’abril 01, 2008

Iniciativa responsabilitza al Consell per l’abandó al Prat de Cabanes- Torreblanca, de nou víctima de les flames intencionades

Mulet afirma que l’interés especulador en la zona es suma a la desídia de les administracions públiques en tindre cura d’aquesta important zona humida.
El representant d’Iniciativa i regidor a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat avui que l’enèsim incendi provocat anit al Prat de Cabanes-Torreblanca, es deu, en part, a la insuficient vigilància i atenció que aquesta zona ha vingut patint des de que fora declarada com protegisda “ la desídia del Consell, junt al pur interès especulador, fa que periòdicament el Prat siga assolat per les flames, afectant a desenes d’espècies vegetals i animals de gran valor. A esperes de saber a hores d’ara la superfície total cremada, d’un incendi que donen per controlat però no extingit, de res valen les declaracions de bones intencions del Conseller de Governació, anunciant incrementaran la vigilància, quan des de fa massa anys, ho venim reclamant”.
Mulet ha responsabilitzat al Consell de la situació “ des de que es va declarar el Prat com a zona protegida, com ha passat igualment amb la majoria de parcs i paratges, només ha comportat privacions, prohibicions i truncament d’expectatives econòmiques, sense cap compensació, ni inversió ni contrapatida, fet que ocasiona un malestar veïnal que actuant de manera correcta mai es donaria. Una zona protegida no pot ser mai vista com una rèmora per al desenvolupament d’una territori, sinó al contrari, com a un fons de riquesa, i ací, ni el Consell, ni els ajuntaments han estat mai a l’altura”.
Per al portaveu ecosocialista “ el Consell creu que hi ha prou posant dos cartells, per complir amb totes les obligacions de protegir un indret com el Prat”. Altrament ha apuntat a la pressió immobiliària d’aquest humedal considerat, a més de Parc Natural, ZEPA i LIC “ justament al costat del Parc, s’aixequen PAIS monstruosos de milions de metres quadrats, i a hores d’ara, aquest és el darrer territori verge que s’ha salvat de les mans de les immobiliàries, que es degradada òbviament a cada incendi, però també amb les dessecacions que pateix per exemple per les obres del PAI Torre la Sal, pels abocaments incontrolats a les seues immediacions directament relacionades amb aquest PAI, amb la contaminació acústica d’aquestes actuacions, que poden afectar a les espècies nidificants, i un llarguíssim etcètera d’agressions, sobre les quals la Conselleria de Medi Ambient fa la vista grossa”.
Mulet ha exigit que les declaracions d’incrementar la vigilància siguen permanents i efectives, i sobre tot, que s’incrementen les inversions per potenciar i recuperar aquesta extensa zona humida, per ajudar-la a convertir-se en un dinamitzador de la zona