dimecres, d’abril 02, 2008

Iniciativa reclama al PP canvi el model urbanístic després del nou estiró d’orelles d’Europa


Mulet afirma que l’abús urbanístic del PP fa del PV la vergonya de tota l’Europa civilitzada, i és un tumor per al futur econòmic del nostre País.

El portaveu d’Iniciativa a les Comarques de Castelló, Carles Mulet, ha afirmat avui, que, la petició unànime dels eurodiputats de tots els signes polítics, d’aplicar una moratòria urbanística al País Valencià, fins la modificació de la Llei Urbanística Valenciana (LUV), per evitar els abusos sobre els propietaris, demostra com el PP continua fent de la nostra comunitat autònoma la vergonya de tota Europa. “ Cada cop que han vingut eurodiputats a investigar els atropellaments que estaven patint els ciutadans, han censurat el que està passant, gràcies a la llei del PSOE (LRAU) i l’aplicació salvatge d’aquesta pel PP, que ha presentat una nova llei (LUV) que segueix aquest model”.
Segons Mulet “ de nou els euro diputats, inclòs els més conservadors, suspenen la política del PP, i reclamen una moratòria en un model impulsat i beneit pel poder polític, que ha destroçat el territori, ha fet malbé els recursos naturals, i ha agredit de manera piratesca els interessos del menuts propietaris. Mentre ha durat la bombolla econòmica, tot ha estat permissivitat, instaurant el “tot val”, i ara, un cop frenat aquest fenomen, ens trobem que aquesta permissivitat del PP ha ajudat a desfer tot l’atractiu del nostre litoral, transformat en un cementeri de formigó, sense cap atractiu per atraure el turisme”.
El portaveu ecosocialista ha remarcat que aquesta petició de la UE, no pot ser contestada de nou com sol fer el PP valencià, amb desqualificacions i quasi insults als representants europeus “ cal que prenguen nota, i rectifiquen un model ja en fase de fallida absoluta, i que està comprometent el nostre futur econòmic, no podem estar contínuament sent amonestats per la Unió Europea, i més, per aplicar un model que ja no funciona”.
Altrament, Mulet ha recordat la reunió de la plataforma valenciana Abusos Urbanístics No, avui en Brussel.les amb l’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva , on l’ecosocialista ho mostrat tot el suport a la causa veïnal.