dimarts, de març 04, 2008

Iniciativa demana que la sanitat pública assumisca les operacions de reassignació de sexe a transsexuals.


    Mulet demana un compromís global per a lluitar contra la transfòbia.

El candidat al Senat per Castelló, dins la coalició Bloc-Iniciativa-Verds, Carles Mulet, ha defensat avui que cal encetar un seguit de mesures polítiques, per garantir que les persones transsexuals normalitzen la seua situació, i es supere la situació de “ transfòbia”, encara massa present a hores d’ara en la nostra societat.

Per eixe motiu, el candidat d’Iniciativa ha exposat que la formació defensa la cobertura sanitària pública del tractament clínic de reassignació de sexe dins de tot el territori de l’Estat, per això volem que Decret, entre a formar part del catàleg general de prestacions públiques del sistema estatal de salut, el procés integral de reassignació de sexe, incloent, per tant, dins d’aquest, el tractament l’atenció psicoterapèutica per al diagnòstic i suport a la persona transsexual, els tractaments hormonals i endocrinològics periòdics i les diverses intervencions plasticoquirúrgiques, com ara la cirurgia de reassignació de sexe, amb la creació de les unitats específiques necessàries”.

Mulet ha defés que es busca promoure mesures positives per a la integració social i laboral dels i les transsexuals, amb campanyes per combatre el rebuig i la discriminació, “cal que la transsexualitat deixe de ser vista com una patologia o malaltia, i reconèixer que la sanitat pública cobrisca les seues necessitats, no fer-ho continua condemnant a aquest sector de la població a una indigna marginalitat. I ací, cal que l’Estat Espanyol, si vol continuar sent avantguardista en el reconeixement dels drets socials, insten a l’OMS a desclassificar la transsexualitat com a trastorn mental”.
Iniciativa demana eliminar el diagnòstic de disfòria de gènere com a determinant en el procés. “Que el metge no siga jutge, sinó acompanyant de les decisions que prenen les persones transsexuals, aixó com integrar en el seu contingut a les persones transsexuals menors i immigrants (o bé, via Llei d’estrangeria i Llei del menor).

Igualment, els ecosocialistes demanar en el Senat no establir o revisar projectes de cooperació amb governs que penalitzen
legalment l’homosexualitat o transsexualitat.