dilluns, de maig 05, 2008

Iniciativa afirma que el PP no dota de recursos a la Fiscalia de Castelló , perquè li beneficia el col•lapse


Mulet recorda que des del 2000 no s’ha ampliat la plantilla de personal

El representant d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat avui que la situació extrema que viu la Fiscalia de Castelló, i que ha dut al seu cap, Javier Carceller a fer pública una crítica a la precarietat de mitjans als quals els imposa el Consell.

Mulet afirma que és inaudit que des del 2000, tot i el gran increment poblacional de les comarques de Castelló, no s’haja ampliat la plantilla, i es vagen retallant dotacions i ajuts institucionals de tot tipus “ sembla que al PP li ha entrat el gustet d’entorpir tot el possible la tasca que ha de fer el Ministeri Fiscal, i la justícia en General, i per això, la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, que és qui té transferides les competències, ofega i bloca amb el col·lapse, l’operativitat d’aquests organismes”.

Segons el portaveu ecosocialista “ qui més es beneficia d’aquesta situació, sense cap dubte, és el propi PP, donat que són molts els alcaldes i regidors d’urbanisme del partit conservador els que estan sent investigats per Fiscalia per la comissió de delictes contra l’ordenament del territori, mediambientals, prevaricació i demés”. Al PP li va molt bé que la justícia no puga avançar en les seues investigacions per manca de mitjans, donat que així mentre, els imputats o investigats, guanyen un temps preciós per intentar prescripcions, o per continuar mentre fent de les seues.

Mulet ha anunciat que el seu grup presentarà en breu en les Corts Valencianes una bateria de preguntes al Conseller de Jusítica, perquè explique quina ha estat la inversió durant els darrers anys en la Fiscalia de Castelló, i quines mesures pensa adoptar per solucionar l’actual situació de caos. “ L’executiu és qui gestiona els diners públics, i qui ha d’assegurar per totes que el poder judicial tinga els recursos necessaris per poder desenvolupar correctament la seua tasca. Quan qui gestiona eixos diners, prefereix malgastar-los en projectes faraònics, propaganda i contractes partidistes, i s’ofega a la justícia, òbviament no estem davant d’un model d’Estat de dret avançat, sinó a altres formes que no ens agrada recordar