dijous, de juliol 03, 2008

Iniciativa "el TSJ no pot continuar inhibint-se de la paràlisi dels Jutjats de Nules, que investiguen el Cas Fabra"


Mulet afirma que l’eternització dels relleus de jutges i fiscals de Nules, perverteix la imatge de la justícia..

El portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha valorat avui que cal posar solució a la imatge sainetesca que s’està traslladant de la justícia, respecte al seguiment del Cas Fabra.

Segons Mulet, “ que després de quasi 5 anys, encara s’estiga sense un jutge titular, després d’haver passat pel mateix un desena de jutges, en un cas d’aquesta transcendència, és alarmant. Es perverteix la imatge de la justícia, i es trasllada a la l’opinió pública, de manera justificada o no, que els tentacles de Fabra apleguen fins a límits insospitables. Qualsevol altre cas, haguera estat estat ja resolt en el temps reglamentari, i ací, ja siga per casualitat o per altres inconfessables raons, jutge que entra en el Jutjat de Nules, jutge que ix disparat, i entre els relleus, i tornar a començar a estudiar el cas, s’eternitza”.

Segons el representat ecosocialista “ El Tribunal Superior de Justícia, és totalment conscient del que està passant, de com s’està afectant a la confiança de la gent en la justícia. Que ara, dels 68 nou jutges que entren en actiu, cap d’ells accepte anar a Nules, i que la plaça continue bacant, aprofundeix més en la situació de desconcert generalitzat”.

Per a Mulet “ el Cas Fabra no és un cas més, donat que la transcendència mediàtica, la importància política de l’imputat i els casos investigats, el fan estar en primera línia de l’actualitat. Carlos Fabra és el factòtum en la província de Castelló del partit que governa la Generalitat, la Diputació Provincial, i l’ ajuntament de la Ciutat. I darrere d’ell, o baix d’ell, pot existir tot una trama de corrupció que està gangrenant les institucions públiques. Per tant, no es pot entendre com normal el que està passant a Nules”:

El membre d’Iniciativa ha recordat que en casos de grans transcendència, com ara el Cas Malaya, es va haver de nomenar personal de reforç, mesura que ací s’evita “ En Marbella, fins que no va agafar el cas persones serioses, i es va reforçar la plantilla no es va poder avançar. Ací, estem en les mateixes, i la solució és ven fàcil; que des del TSJ del País Valencià es cree una plantilla de reforçe específica, destinada en exclusiva a concloure tota la instrucció del Cas Fabra”

1 comentari:

Anònim ha dit...

Thanks to the blog owner. What a blog! nice idea.