divendres, de juliol 04, 2008

Iniciativa lamenta que els ajuntaments s’hagen oblidat aquest estiu de la gratuïtat de l’AP-7 per a camions


Mulet recorda que aquesta mesura va evitar altres anys problemes viaris.

El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha lamentat avui l’oblit institucional dels ajuntaments afectats, per aplicar la mesura de desviar gratuïtament els vehicles pesant per l’AP-7 durant la temporada estival, entre Castelló i Orpesa.

Segons Mulet, “altres anys, en aquestes dates, ja entrava en vigor aquesta mesura positiva, que feia que els vehicles com camions, optaren per fer el recorregut de Castelló a Orpesa per l’AP-7, alleugerant d’aquesta manera el tràfic en la N-340, que es veu desbordada durant aquestes dates per l’increment del trànsit. Malauradament, ara, tot sembla matèria d’oblit, al no interessar, com en altres ocasions, fer una batalla política entre administracions, i la seguretat i qualitat de vida dels usuaris, queda ja en un lloc residual, com si no fora tant important com la resta d’anys.

Tal i com ha recordat el representant ecosocialista “ tots els estius, les retencions entre Castelló i Orpesa són enormes, per l’increment poblacional dels estiuejants, i per l’habitual trasllat a segones residències dels veïns de Castelló, a Orpesa o Benicàssim, per això, a les hores punta es provoquen embussos considerables, i s’incrementa el risc d’accidents. La mesura que altres anys han promogut els tres ajuntaments, ha tingut una resposta positiva, al fer més sofrible l’us de la carretera nacional ( tot i provocar altres molèsties, com desplaçar el problema més al Nord, a pobles com Ribera de Cabanes, que encara està travessada per la N-340).

Per eixe motiu, Mulet ha afirmat que costa d’entendre que cap administració implicada, haja proposat cap mesura en eixe sentit durant el present any “ sabem que és un cost considerable, que, com hem vingut repetint, no caldria assumir si PP i PSOE no s’hagueren plegat, de manera reiterada i injustificable als interessos de l’empresa concessionària AUMAR; és a dir, l’AP-7 seria gratuïta des de fa molt de temps. Però, aquesta mesura, esdevenia un bàlsam momentani, que aquest any no s’ha donat, i la situació caòtica es començarà a vore més fortament a partir del 15 de juliol i sobre tot en Agost, amb punts crítics de riscos com ara durant el FIB”.

El representant ecosocialista, ha exposat que a banda de que es puga prendre a últim hora alguna mesura temporal al vore’s desbordada, que confirmació la manca de sensibilitat i previsió, sabent els problemes que es generen cada estiu, caldria definitivament un compromís durador, que passa inevitablement pel rescat de l’autopista “ és una vergonya que mentre l’alimenten polèmiques artificials com els traçats de la variant de la N-340 a Castelló, ni PP ni PSOE es plategen fer justícia, i retornar l’autopista per al poble, que ja l’ha pagada de sobres”