dimarts, d’abril 17, 2012

Borbons



 columna radiofònica d'avui a la COPE  
Que els Borbons tenen afició a les armes, no és notícia nova; amb armes van accedir a la corona espanyola, quant cap al 1700 Felip V ocupava militarment i després d’una guerra, el tron, cremant ciutats com Xàtiva, Vila-real, Ares o Lleida entre altres. I després carregant-se les institucions pròpies i els autogoverns de les nacionalitats històriques com la nostra.
            Els borbons van tornar al tron, gràcies a la dictadura franquista, on el  General colpista fa de Joan Carles el seu hereu natural, i deixa ben nugada la seua successió en la figura del monarca, el qual durant la transició ens el fan acceptar com a mal menor.
Des d’aleshores, s’han dedicat ingents esforços per donar una imatge correcta i com es sol dir “ campechana” del monarca, atorgant-li inclòs un paper transcendental en aturar el colp d’estat de Tejero, malgrat els grans dubtes que existeixen sobre la veritable intenció i motivació, i de la manera en la qual va actuar quant la situació ja estava controlada.

            La televisió i el paperam han vingut alimentant allò del “juancarlismo”, posant-nos en vena la imatge d’un rei benèvol, tranquil, dedicat a les seues coses, i volgut mostrar la imatge d’una família idíl·lica i estimada pels súbdits. I és clar,la mentida repetida fins la sacietat, acaba semblant una veritat.
            Deixant a banda la barbaritat d’un sistema monàrquic a estes altures de civilització, està el propi paper dels borbons, on ells a soles han desfet, en les darreres setmanes, la imatge que ens havien volgut vendre.
            Una reina que fa declaracions homòfobes, un gendre i una infanta implicats  gravíssims casos de corrupció, un gendre que deixa jugar a un nét del rei de 13 anys amb armes de foc. Per no entrar en casos morals, que a mi no m’interessen però demostren la hipocresia de qui al mateix temps que manté la Llei sàlica que impedeix a les dones heretar la corona, i representa els valors més rancis, i  quant eixos valors no li convenen, els salten; Infantes que es divorcien, prínceps  que es casen amb dones divorciades , un rei que segons conten practica l’adulteri de manera habitual, … Temes dels quals fins ara ningú s’atrevia a parlar-ne, perquè la casa real és intocable.
            Ara, després dels casos vergonyants d’Urdangarin i la infanta Cristina, o del net disparant armes als peus, ens diuen un bon dia que el monarca “campechano” s’ha lesionat perquè estava gastant-se part d’eixos més de 8 milions d’euros que li paguem entre tots, en un país africà, passant el temps matant elefants.
            Després del cèlebre ós rus emborratxat amb vodka que va morir també a mans del monarca, els elefants de Botswana han estat les darreres víctimes que han eixit a la llum, però a saber els animals, exòtics o no, que haurà assassinat per plaer el monarca durant els anys que està al front de la Corona, quants dels nostres diners hauran servit per pagar-li armes caríssimes, viatges i safaris,  i butlles per causar la mort a animals.
            Vergonyós, indignant, no se si haureu vist vídeos en youtube de com es mata a un elefant a trets, o les fotografies de pose del monarca amb els seus trofeus jacent al sòl de la sabana. Per a d’aixó val un rei, oients, per gastar-se a l’any 8 milions d’euros que paga vosté i jo, i el veí, en “querides”, esquiant,  entropessant i lesionant-se, i assassinant a sang gelada a animals.
            Jo no demane abdicacions, sinó que ens deixen en pau, des del 1707  ja tenen les butxaques prou plenes i poden viure la resta dels seues dies sense estretors, i que ens deixen en llibertat triar el model d’Estat, de relació entre els pobles, les formes de govern i representació, però que ens deixen en pau, tant a nosaltres, com als elefants o tigres, i si volen disparar-se, que ho facen als peus, sempre millor que disparar  a un germà hereu al tron, però que es paguen les armes i les bales, i també la sanitat privada de la qual gaudeixen, pagada per tu i per mi.

Com sempre, oients de la COPE, fins la propera setmana i que ho passen vostes bé.