divendres, d’abril 20, 2012

Desnonament d’una família estafada pels bancs ¿ És necessari aquest desplegament policial?


























Alcossebre  20 d’abril de 2012. A les 9 i poc del matí, he aplegat al camí d’Alcossebre que donava accés a la vivenda d’Israel i els seus pares, Ramon i Teresa, i la mare de Ramon.  Avui era el dia en el qual per segon cop, des dels jutjats els volien fer fora de sa casa, després d’haver estat estafats pel banc
L’ensurt ha estat molt gran, ja que el camí d’accés a la vivenda estava completament pres per quatre furgons de la Guardia Civil i uns 10 agents de policia nacional i Guàrdia Civil, òbviament, ni he intentat entrar, ni m’hagueren deixat .

He continuat el camí en direcció al mar, per intentar aparcar el cotxe, i a cada bancal hi havia almenys un policia impedint l’accés, cotxes de la policia nacional, Guàrdia civil, i antialdarulls, amb les sues armes.
            Al final,a molts metres de sa casa, he pogut deixar el cotxe, i caminar fins a l’entrador, on hi havia unes 70 persones solidàries amb les víctimes de l’avarícia del banc.
            I és que la família va demanar al banc un crèdit per 100.000 euros, a tornar en 20 anys, per poder construir-se la vivenda. Li la van concedir, quant sols Israel estava treballant amb una nòmina “normal”. L’horror i drama familiar ha estat al cap del temps al comprovar que el document que els van fer signar no els obligava a tornar els 100.000 euros en 20 anys sinó en 2, una autèntica barbaritat.
            Van ser estafats pel banc, que d’aquesta manera podria accedir a un sòl posat en l’ull dels especuladors des de feia temps( l'apetitosa cosa d'Alcossebre i Cap i Corp). Ara, amb tota la família subsint gràcies a la pensió minsa de l’àvia, impedida i malalta, han denunciat al banc, però al mateix temps els jutjats els obliguen a anar-se de casa per no pagar l’hipoteca-estafa.
            Aquest matí, han impedit amb cordó policial sense precedents l’accés dels amics i companys de la família als voltants de la finca, per tots els camins del voltants que apropaven a la vivenda, era impossible passar, i la pròpia vivenda estava amb cordó policial d’uns 40 agents(òbviament no he pogut fer fotos) . Inclòs s’ha desallotjat als que anit es va apropar a la vivenda i van pernoctar per intentar protestar avui.
            A les 10:30 han aplegat els funcionaris del jutjat de Vinaròs per notificar el desallotjament, però a l’estar la mare de Ramon malalta i en llit, i amb informes mèdics que desaconsellaven el seu trasllat, han demanat al jutjat una pròrroga de 15 dies per poder buscar una eixida que no siga deixar a la família al carrer, i per intentar que el jutjat de València on ha estat denunciada l’entitat bancària ature el procés fins a saber qui té la raó.
            La jutgessa ha dit que era cosa del banc ( antiga caixa madrid) i s’ha esperat resposta del banc, que ha dit que al carrer, sense miraments.
            Han fet vindre a una ambulància per traure a la mare en ella ( no sabem si per deixar-la en el carrer o dur-la a algun centre), l’infermera s’ha oposat a traslladar-la sense autotització dels familiars, que no tenien, i la jutgessa ha demanat el trasllat d’un forense a la casa  perquè dictamine el gran de malaltia de la mare per vore si la traslladen o no.

Ha vigut el forense i ha dit la dona major “està bé” ( és a dir, que la poden agarrar en l’ambulància). Ara mateix, a les 16:15, la policia ha tirat de  sa casa a Ramon, Teresa, Israel, i l’àvia,( i als gossos) ...

Aquesta és la crònica, ràpida, que demostra en mans de qui estem, la ràbia, indignació i impotència de com es permet a pirates i lladres arruïnar vides, i de com una família passarà esta nit, i a saber quantes, en el carrer després d’haver estat estafats pels bancs
           

Carles Mulet