dilluns, d’abril 04, 2011

IniciativaxCabanes lamenta que el PP haja estat incapaç d’aplicar el Pla de Prot. de l’Arc Romà i que deixe a Vall d’Alba capitalitzar-ho


adjunten una foto sense desperdici; l'alcalde de Cabanes posant junt al de Vall d'Alba, mentre aquest es queda amb totes les inversions per a la Via Agusta, i Cabanes de nou ho perd tot.

Cabanes: Iniciativa lamenta que el PP haja estat incapaç d’aplicar el Pla de Protecció de l’Arc Romà de 2004, i que deixe a Vall d’Alba capitalitzar turísticament el monument

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha lamentat avui que tot i haver-se aprovat el Pla Especial de Protecció de l’Arc Romà de Cabanes, un document elaborant a principis de 2004, a hores d’ara l’ajuntament no haja complit cap dels compromisos adquirits en aquest document, i al contrari, de nou el PP permeta que la veïna localitat de Vall d’Alba capitzalitze turísticament l’emblemàtic monument cabanyut, per passivitat del PP de Cabanes.

Mulet ha valorat d’aquesta manera que l’anunci fet recentment de que serà Vall d’Alba qui albergarà el centre d’interpretació de la “Via Augusta”, una bufetada en tota la cara que demostra la incapacitat del PP de Cabanes. “EL Pla Especial de Protecció de la Senda dels Romans ( Via Agusta) i l’arc romà” ha estat de nou un projecte fallit del PP, un document que ha costat molts diners als veïns del poble, per a després no tindre cap utilitat, demostrant quin és el veritable interès del PP amb el patrimoni local: cap.

Per a Mulet “ aquest document el van fer amb desgana, per pura obligació al aprovar una polígon industrial fora d’ordenació, S-4 ( Frostrol), a la carta dels interessos empresarials. Nosaltres ja vam advertir que era un document insuficient, en tant que limitava els usos del sòl al voltant de l’arc al terme de Cabanes, però no buscava cap consens amb el veí terme de Vall d’Alba, el qual podria posar en el mateix perímetre de protecció elements que trencaren la buscada protecció visual”.

Ara, segons Iniciativa, s’ha demostrat com tot i ser del mateix partit polític, de nou el PP agrana cap a Vall d’Alba, i sense cap Pla Especial de protecció de l’entorn dins del terme de Vall d’Alba, amb diners de la Conselleria de Cultura, comptarà amb el Centre d’Interpretació, mentre Cabanes, on el PP ha fet pagar als veïns per aquest Pla de Protecció, per no complir-lo no es rebrà cap inversió per promocionar el patrimoni. El PP de Cabanes des de que governa ha estat incapaç de trobar subvencions i ajuts per al poble, tot i manar els seus a tots el llocs.

Des d’Iniciativa es continua reivindicant la necessitat de condicionar l’entorn del monument, amb zones d’esplai i interpretació del monument, i que allò raonable seria ubicar-lo allà on es troba el monument, al terme municipal de Cabanes.

Per vore el document http://www.cabanes.es/es/node/654

http://www.cabanes.es/files/1-memoria.pdf