dimecres, d’abril 27, 2011

Iniciativa denuncia l’actitud del delegat del govern, amb l’exagerat dispositiu policial empleat en la jornada festiva a l’aeroport.






Iniciativa denuncia l’actitud del delegat del govern, amb l’exagerat dispositiu policial empleat en la jornada festiva a l’aeroport.


Hui, els ciutadans juntament amb una delegació de Joves amb Iniciativa que han volgut prendre’s la mona pacífica i tranquil·lament en l’aeroport de Castelló, han vist frustrats els seus desitjos. Tot el món s’ha vist censurat d’apropar-se a “l’aeroport per a les persones”, sense excepció , provocant la indignació d’aquells que havien decidit passar el dia en aquesta festa reivindicativa. En paraules del candidat autonòmic de Compromís Carles Mulet “És una vergonya que hagen mobilitzat un desplegament sense precedents de la Guàrdia Civil per a evitar que cap persona puga apropar-se a la instal·lació, deixant tirada tota la gent que volia fer ús de l’aeroport en l’única utilitat coneguda de tan magna infraestructura: passar el temps i menjar-se la mona. Damunt ho han fet sense donar cap mena d’explicacions i sense que ni tan sols la gent poguera preguntar als guàrdies, ja que la filera de cons en l’autovia no deixava ni tan sols estacionar un moment per tal de preguntar als agents. Això ens demostra clarament que, com veníem denunciant, la inauguració era tan sols un acte electoralista i un intent de manipular els ciutadans de Castelló. No entenem tampoc com el subdelegat del govern a Castelló s’ha venut als interessos de Fabra, muntant un dispositiu policial propi d’una pel·lícula americana.”


El candidat ecosocialista ha valorat criticat també l’enorme despesa que suposa este desplegament en un moment que l’interior patix de problemes en la inseguretat “Ha sigut impressionant vore el tractament delictiu que han donat aquesta festa pacífica, creant un cèrcol que quasi pareix front de guerra: hem pogut observar almenys 6 patrulles de la Guàrdia Civil, col·locades en totes les camins que porten a l’aeroport i fins i tot en punts interns al cèrcol. Tal volta pensaven que era necessari posar més d’un cinturó de seguretat per si alguna persona anara a traspassar el primer control violentament, com en una escena de la pel·lícula que s’han muntat, per tal de menjar la mona. Però el que resulta realment trist, és que mentre tracten als ciutadans de delinqüents, els pobles de l’interior com per exemple Vilafranca porten anys patint problemes de robatoris continus perquè les autoritats no es dignen a posar una sola patrulla permanent que els protegisca.”


“ No tenen problemes en gastar-se un fum d’efectius i diners en prohibir i reprimir a la gent, però sí en invertir uns pocs en protegir els pobles de l’interior, que a banda del problema de despoblament, ara han de patir per la seua seguretat. Això és molt greu, i encara més si tenim en compte que en la Guàrdia Civil no té competències Carlos Fabra, del qual ja no ens pot sorprendre res, sinó que fonamentalment depèn del govern central. És indignant adonar-se que al final, aquells que haurien de parar-li els peus s’agenollen als seus desitjos”.