diumenge, de febrer 28, 2010

Iniciativa a Cabanes afirma que el PP ha deixat perdre 300 llocs de treball d’Intercoop


Mulet afirma que mentre el PP malgasta el patrimoni municipal en obres ordinàries, Vall d’Alba aconseguisca 600.000 euros de la Diputació per eixes instal·lacions

Tal i com es sabia des de fa dos anys, 40 persones de Cabanes han perdut el seu lloc de treball dins del municipi, i es veuran obligats a desplaçar-se diàriament fins a Vall d’Alba perquè l’equip de govern ha deixat “escapar-se” a una de les empreses punteres del municipi, la peladora i trencadora d’ametles d’Intercoop.

Precisament aquesta passada setmana, el President de la Generalitat , Francisco Camps, inaugurava les noves instal·lacions a vall d’Alba, afirmant que aquestes noves instal·lacions generaran 300 llocs de treball. La Generalitat , segons les seues pròpies fonts, ha subvencionat aquestes instal·lacions en 2,6 milions d’euros

Segons el regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, aquestes instal·lacions d’Uteco-Intercoop, durant molts anys han vingut donant ocupació manufacturera a desenes de persones, en especial dones, de la localitat. En 2007 l’empresa va sol·licitar a l’ajuntament poder disposar d’un altre espai més ampli donat les noves necessitats dels magatzems. L’equip de govern no va moure dit, i l’empresa davant l’apatia municipal va decidir anar-se’n a Vall d’Alba, on si rebria aquest sòl, i a més, la subvenció de 2,6 milions d’euros.

Per a Mulet “ de nou veiem com l’alcalde, a més de ser un deshonrat que empadrona forasters al poble per a que li voten, és un inútil que ha deixat escapar a l’empresa més important del poble. Mentre a Vall d’Alba aconsegueixen que la Generalitat s’implique i trague diners per a rellançar aquesta indústria, a Cabanes els deixen escapar, tot i ser del mateix partit que governa a la Generalitat

Mulet ha recordat que quant l’empresa va demanar ampliar el seu espai, l’alcalde de la localitat va emplaçar-los a negociar amb els promotors d’un nou polígons industrial que es pretén desenvolupar entre els termes municipals de Cabanes i Vall d’Alba, polígon que tres anys després continua sense moure’s,i a quasi tres quilòmetres del casc urbà; aquest emplaçament suposava ja un problema per a les dones treballadores, al fer-les dependre del desplaçament mitjançant vehicle al seu lloc de treball, quan ara no feia falta.

El regidor ecosocialista a Cabanes, Carles Mulet “ hem aplegat a deslocalització d’empreses amb els termes veïns, i és la mostra de la total incapacitat de govern del PP local, en lloc de crear ocupació estable i de qualitat, la poca que tenim d’eixes característiques, emigra cap a altres pobles, i ara, de les desenes de dones del poble que podien acudir a peu al seu lloc de treball, hauran de buscar-se la vida per mantenir el mateix, al traslladar-se les instal·lacions, per la inutilitat de l'alcalde, a quilòmetres.

Mulet ha afirmat que s'haguera pogut buscar una solució pactada, ajudant a l’ampliació de l’empresa en el polígon s-3, on està ubicada, i intentar obtindre finançament autonòmic, com sí ha fet Vall d’Alba .

La trencadora i peladora d’ametles era un indústria puntera que ajudava a comercialitzar els fruits secs de tota la comarca. Ara, Cabanes perd oferta per tindre un equip de govern incapacitat.