dilluns, de febrer 01, 2010

Iniciativa a Cabanes lamenta que la incorporació de l´antiga CV-10 al casc urbà costar 2 milions als veïns

Mulet veu inexplicable que tot i que el PP governe a la Diputació i a la Generalitat , no es puga traure la més mínima aportació per aquesta conversió

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha qualificat avui de mostra la incapacitat completa per governar de l´il·legítim equip de govern municipal, quan la principal actuació que ha de viure el poble durant aquesta legislatura, la conversió de l´antiga carretera Saragossa (avui CV-10), per dins del poble com vial urbà després del desdoblament del vial, s´haja de sufragar tot amb diners públics".

Segons Mulet " que algú pense en algun moment que eixe cas li passara a un poble com Vall d´Alba, per exemple, la remodelació estaria pagada al 100% amb fons d´altres administracions, per contra, els veïns de Cabanes hauran de pagar de la seua butxaca els quasi dos milions que costarà la remodelació del vial per donar-li forma com a nou carrer dels poble"..

Les actuacions previstes tindran un preu de 1.941.680,02 euros, quasi la meitat del pressupost municipal per a tot l´any. D´eixos diners, 1.318.398,12 els han hagut d´amprar al Institut de Crèdit Oficial, diners que hauran de tornar els veïns a pocs, endeutat a futures corporacions municipals. El 15,14% en base a contribucions especials, fent pagant als veïns de la zona afectada per eixes obres, fet que demostra la inutilitat de la gestió pública, quant a la Diputació , o la Generalitat governa el mateix partit, que no es traga un euro per a sufragar eixa actuació. I la resta, fins aplegar al 100%, la volen traure de la venta del patrimoni municipal de sòl ( un patrimoni de tots que es va vendre a un preu inferior al del seu valor, i que ara es gasta tot per incapacitat d´estalviar).

Per al grup municipal ecosocialista " no són capaços de governar i dur inversions cap al poble tot i governar el seu propi partit. La poca estima que suscita l´alcalde del PP entre tots els seus companys de files, acaba perjudicant molt greument al poble, que mentre les inversions autonòmiques van a pobles sols del PP, a Cabanes sempre passen de llarg, i a pagar-lo, el contribuent, que sí que paga els seus impostos per a que la Generalitat invertisca en altres pobles com Vall d´Alba".

Mulet ha recordat que a hores d´ara, tot i que la circumval·lació de la CV-10 ja és efectiva, i s´haja destroçat la CV-157 que unia a Cabanes amb l´Arc Romà, no es té cap data sobre quant l´ajuntament rebrà la cessió per part del Consell per incorporar la carretera com a vial urbà . "La remodelació d´aquest vial ens sembla molt important, però ens sembla una mostra de ineptitud que una actuació d´aquesta grandària, un poble com Cabanes l´haja de pagar tot de la butxaca; l´equip de govern demostra la seua inutilitat absoluta