diumenge, de febrer 28, 2010

Iniciativa a Cabanes pregunta pels 350 llocs de treballs promesos per Frost-trol


Els ecosocialistes afirmen que el PP ha mentit de nou a la població .

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha afirmat avui que de nou el temps posa en evidència les grans mentides del PP, i com s’ha dedicat a fer un urbanisme a la carta de certs interessos empresarials en contra de l’interés general del municipi.

Segons Mulet “ el PP va acordar desqualificar en el 2001, milers de metres quadrats a de sòl potencialment inundable segons el Patricova, junt a la cv-159 en la seua vessant nord. Era un sòl que no tenia lògica requalificar i fer industrial quan just a la vessant sud d’aquest vial, entre aquesta i la muntanya de Gaidó, aleshores, i encara ara, queden milers de metres quadrats per urbanitzar. Es veu va aplegar una empresa i va dir “ací em vull instal·lar” i el PP, sense mirar si la zona era apta o no, no s’ho va pensar, afectant a sòl agrícola i a la pròpia visibilitat del municipi cap al Pla, i apropant de nou la industrial a tocar el casc urbà, amb les molèsties que això ocasiona”

Durant anys, aquesta projecte de sòl industrial, ha passat tot tipus de vicissituds, des d’haver de remodelar i adequar tot el sòl, a l’estar afectat com zona inundable segons el patricova, com haver obligat a l’ajuntament a fer un Pla Especial del protecció de l’Arc Romà i la via Agusta ( mentre al veí terme de Vall d’Alba, amb sòl industrial a igual distància de l’arc i la via, Cultura no ha posat cap impediment ni limitació).

A hores d’ara, tants anys després, només una part del polígon té “aparent” normalitat, estant la totalitat de la resta en “stand by” , en suspens permanent. Només l’empresa Frost-trol, que va ser qui va demanar impulsar aquest polígon, ha instal·lat una gran nau magatzem, però no ha creat ni un sòl lloc de treball al municipi”

Mulet ha recordat que tot just el 25 de maig de 2007, l’empresa inseria publicitat en la premsa escrita, dient que gràcies a la gestió del PP, Cabanes anava a tindre de manera immediata 350 llocs de treball, i una inversió de 15 milions d’euros. “van aplegar, just el darrer dia de la campanya electoral a demanar públicament a l’ajuntament que obrira una bolsa de treball per a aquests 350 suposats nous llocs a cobrir. Us recordem que deia l’empresa “el alcalde de Cabanes a también ha destacado el compromiso de la empresa para que el 30% de los nuevos puestos de trabajo se destine al colectivo de mujeres. Asimismo, contará con comedor de empresa y guardería infantil en sus instalaciones, lo que facilitará la conciliación de la vida laboral y familiar de los empleados.

La planta de Frost-Trol dedicará su actividad al desarrollo y montaje de sistemas frigoríficos, que utilizarán nuevos gases naturales desarrollados con la colaboración de la UJI y su principal ventaja reside en la minimización del efecto invernadero.

La primera fase estará finalizada en enero del 2008 y serán necesarios 150 nuevos puestos de trabajo, aunque la fábrica no se pondrá en marcha hasta abril o mayo de ese año. La segunda fase, que finalizará en septiembre del 2009, requerirá 200 empleos y otra inversión que podría alcanzar los 10 millones de euros. A partir de esta fecha, la planta de producción funcionará a pleno rendimiento. “

Ara, en març de 2010, ni un sol lloc de treball s’ha generat, i no es veu enlloc la intenció de l’empresa de translladar-se des de la N-340 al terme de Castelló, a aquest poble de la Plana Alta “ es veu que el que volia l’empresa era sòl barat, per tindre un magatzem on deixar tot el que no li cabia en la seua planta de Castelló. Ara, ja fa anys té el seu magatzem, però no ha generat ni un sòl lloc de treball a Cabanes. D’haver-se instal·lat en sòl industrial ja planificat, com el que ja comptava i sí compta Cabanes, segurament a l’empresa li haguera eixit més car el metre quadrat, que fer-ho en una zona agrícola. El PP va acceptar, no sabem per què, fent malbé el terme, i l’empresa li ho va recompensar, fent campanya a favor del PP, com era l’anunci d’aquests llocs de treball que mai van vindre al poble. Estafa rere estafa”

Mirar la nota a la qual fem referència:

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=300042