diumenge, de febrer 14, 2010

Iniciativa demana a Cabanes reparar la carretera fins al paratge de les Santes ( Desert de les Palmes)


Els ecosocialistes vénen reclamant aquesta actuació des de 2003, sense que ajuntament ni Consell prenguen cap mesura .

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha anunciat avui que la seua formació demanarà a la Conselleria de Medi Ambient, la reparació del camí asfaltat fins a l’ermita i paratge de les ‘“Santes’”, en ple cor del Desert de les Palmes.

Els ecosocialistes vénen reclamant a l’equip de govern municipal i al Consell aquestes actuacions des de 2003, mentre ambdues administracions es tiren la pilota al terrat aliè. Segons Mulet ‘“ és necessària la reparació del camí del ‘“les Santes’”.

Aquest camí asfaltat, es troba des de fa anys tot ple de
clots, assemblant-se més a un pedregal que no a una carretera en condicions.
Aquesta és la única via d’accés al Santuari de les Santes, i el seu entorn, sens dubte el cor del Paratge Natural del Desert de les Palmes, la zona més espectacular i ben conservada del mateix. La zona d’esplai junt a l’ermita, comporta un constant trànsit de vehicles, així com les patrulles
de prevenció d’incendis; els clots constants fan malbé els cotxes, i al mateix temps, les rodes van fent més grans els forats del ferm. Això no suposa només problemes al tràfic rodat, sinó més contaminació acústica pel mal estat, que repercuteix en el propi entorn’”.

El regidor de Cabanes recorda igualment que aquesta zona sol rebre periòdicament autobusos escolars de xiquets de tota la comarca per passar una jornada amb la natura; es tracta d’una vall tancada, on només hi ha condicionada una eixida i entrada que és aquest estret camí en mal estat, sent l’eixida cap a la Pobla Tornesa una pista de terra no apta per autocars’”

Mulet recrimina a l’administració el nul interès per l’estat de la mateixa: ‘“ si hi haguera cap emergència, els vehicles es veuen limitats per un camí deficient, no es tracta de fer una via ràpida, però sí de millorar l’actual camí i posar-lo en condicions, és un vial dins del Desert de les Palmes, i cal minimitzar l’impacte del mateix; ara el soroll que s’ocasiona a causa dels clots és molt més elevat del que es tindria amb un ferm regular’”.

Aquest camí asfaltat es precisament el límit nord del Paratge Natural del Desert de les Palmes, motiu pel qual qualsevol actuació s’ha de fer d’acord amb els criteris de conservació i respecte a aquest indret, i per això ha de participar la Conselleria.