diumenge, d’abril 17, 2011

Cabanes: Iniciativa demana explicacions pel projecte fantasma de centre socio cultural



El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha preguntat què se n’ha fet de la proposta d’espai sociocultural, el projecte del qual l’alcalde del municipi va traure del no-res en octubre en un plenari per rebutjar la moció d’Iniciativa per recuperar l’antic teatre Benavente per a fer un espai sociocultural.

Mulet ha recordat com aleshores, en octubre passat, l’alcalde va acudir amb un projecte baix el braç, del qual sols va mostrar la tapa per dir que estaven treballant en un projecte d’un milió i mig d’euros, per instal·lar dins d’un polígon industrial un centre cultural “ aleshores era la primera notícia que en teníem , i ens va semblar totalment estrafolària, ja que ni era el lloc per ubicar-se un centre cultural, i era molt curiós la falta de transparència amb la qual s’havia gestat suposadament aquesta iniciativa; la falta de publicitat en la contractació del personal per redactar el projecte, la justificació del mateix”,va ser aquesta la principal excusa per votar no a favor de la recuperació del Teatre Benavente”

Ara, més de mig any després, aquesta projecte continua sent un misteri per al Ple de l’Ajuntament; com no es va deixar vore el contingut de l’esborrany del projecte es desconeix els tècnics que van signar el mateix, la memòria, però en el pressupost aprovat pel PP en solitari per a 2011 no figurava ni un cèntim per a aquest.

Per a Mulet “ han de donar explicacions, ja que si algú ha cobrat per fer un projecte, almenys aquest ha de passar pel ple, si per contra, va vindre amb un simple bloc de papers enquadernats amb una tapa per mentir, també ho hem de saber: I si s’estan pagant a tercers per treballs que després no es fan, també. Cal recordar com es fer un gran projecte, amb maquetes i cartelleria de luxe per a l’edifici d’un nou ajuntament, que ha es va pagar, per a després no res”

Cabanes a 11 d’abril de 2011. Gabinet de Premsa d’Iniciativa

4 comentaris:

hbs_arq ha dit...

Es evident la necessitat d'un centre cultural on poder celebrar presentacions, conferències,reunions multitudinàries, actuacions musicals, teatre, cinema...
Al fil del que ens has comentat, com es trova l'assumpte del teatre benavente?
Molts Cabanyuts el sentim nostre i ens dol veure un edifici d'aquesta entitat en un deplorable estat d'abandó. Clar està que es tracta d'una propietat privada peró, té sobre ell algún tipus de protecció (BIC o similar) que assegure la no desaparició del Teatre? S'ha tractat alguna vegada de negociar amb els propietaris el seu pas a mans públiques? Com veus, son molts els dubtes que el poble té en torn a aquest edifici, és una joia que veem cada dia com es deteriora i lamentablement arrivarà el dia que aquest procés ruinós no tinga marxa enrere. S'entén que és un tema complicat, però, n'hi ha alguna possibilitat de tornar a viure el Teatre Benavente com ho van fer els nostres pares?

hbs_arq ha dit...

Resulta evident la necessitat d'un Centre Cultural per a celebrar conferències, presentacions, reunions multitudinàries, espectacles musicals, teatre, cinema...
Al fil del que ens comentes, com està l'assumple del Teatre Benavente? La gent de Cabanes el sentim nostre i ens dol veure'l en el lamentable estat d'abandó en que s'encontra però, recau sobre aquest edifici algun tipus de protecció (BIC o similar) que assegure la no desaparició d'un edifici d'aquesta entitat per al poble? Clar està que és una edificació de caràcter privat però, ha hagut des de l'ajuntament alguna negociació amb els propietaris per a que l'edifici passe a mans públiques i així poder rehabilitar-lo?
Crec que és un tema que preocupa a molta gent i seria d'agrair que ens aclarires aquests dubtes.

Units pel Poble ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carles ha dit...

si, fa falta un centre, però dins del poble, no en un polígon.
El tema del teatre, vam presentar una moció per a l'adquisició i restauració del mateix, i el PP va votar en contra, dient que eixe immoble sols tenia un valor sentimental i no arquitectònic ( jas coca!),
no té cap tipus de protecció, i continua en mans privades, el que proposaven era negociar una possible adquisició amb el propietari, però ja te dic, amb la gent que hi ha ara a l'ajuntament ha estat impossible