dimarts, de març 22, 2011

Censos Cabanes, l’INE deixa les mans lliures a l’ajuntament que ja ha donat de baixa a 35 persones.


.El passat dia 28 de febrer, des del Grup Municipal d’Iniciativa es presentava una denúncia davant l’Oficina del Cens Electoral- Institut Nacional d’Estadística per a que es comprovara si continuaven d’alta les persones “sospitoses “, quatre anys després de la manipulació del cens electoral del municipi, on desenes de persones es van empadronar al municipi, en domicilis de dirigents del PP i de familiars de l’alcalde. Cal recordar que molts d’aquests empadronats van declarar davant del Jutge que tot i no haver estat mai residint el poble, i no conèixer ni el lloc on van estar empadronats, sí van acudir a votar.

En aquesta ocasió, l’INE de nou ha passat la tasca de comprovació a l’ajuntament, i no ha fet cap investigació.

Del requeriment fet per l’INE a l’ajuntament, segons informa ara a Iniciativa, l’ajuntament

- 35 persones han estat donades de baixa

- 38 se ha comprovat la seua residència

- 2 persones no han figurat mai en el padró municipal d’habitants

- 11 persones han ratificat la seua residència

- 26 persones que han estat requerides a ratificar-la i estan pendents de fer-ho (en cas de no fer-lo, se les iniciarà expedient de baixa d’ofici per inclusió indeguda

Per al regidor d’Iniciativa a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, “ el que ens respon l’INE és insuficient perquè no s’explica quines són les persones que han estat donades de baixa i per què, si realment són les que es van empadronar fraudulentament i sí van anar a votar. Tampoc se’ns explica com s’ha comprova la residència dels altres 38, quin procediment s’ha seguit (ja que es veu que no és el de la ratificació com si es fa en altres). Tampoc s’explica en quines dades s’han practicat eixes baixes o comprovacions”

Igualment, no s’estèn que hi haja 2 persones que no han figurat mai en el padró municipal, donat els noms facilitats per la denúncia d’Iniciativa es basa en els noms extrets dels fulls municipals. Per a Mulet, “tornem a dir el mateix, el suposat autor material del delicte no pot ser qui comprove i investigue i dictamine si hi ha manipulació o no, sinó que ha de ser un ens independent”

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles, que et pareixen els teus companys d'ICV votant a favor de furtar-li el petroli i l'estat social als Libis?

Individus decents d'IPV allunyeu-vos d'eixe tinglao de la CIA que es ICV.

cardero4@yahoo.com

Units pel Poble ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carles ha dit...

Home, no crec que la CIA es dedique a interferir en ICV.

Te puc dir el que pense personalment del tema, i la veritat és que només m'ixen dubtes.
En primer lloc la hipocresia d'allò que anomenem comunitat internacional. Per què del matí a la nit Gadafi és un tirà i fa pocs mesos era el personatge estrambòtic que es feia fotos amb tots els mandataris europeus, muntant la carpa de dones?

Per què no es bombardeja també el Marroc o Israel, per posar sols dos exemples, com passa amb Sahara i PAlestina?


Per contra, hem de deixat que es massacre a la població civil?

El problema no és Libia, el problema és com marquem les relacions entre estats, com es lluita per les democràcies...és un tema massa complex per contestar-lo en poques línies. I arguments, hi hauran de totes, i imagine a ICV no haurà estat fàcil tampoc prendre un posicionament.

Qualsevol guerra és dolenta, ja siga d'un tirà contra el seu poble, o de les super potències contra un ex aliat