dimecres, de març 02, 2011

Iniciativa presenta escrit a l’INE demanant la revisió del padró municipal davant els precedents de frau electoral

Mulet recorda que quatre anys després d’haver-se denunciant l’empadronament massiu en vivendes de familiars de l’alcalde, els tibunals encara estan investigant el cas

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha presentat un escrit al Delegat Provincial de l’Institut Nacional d’Estadística a Castelló, demanant-la una investigació sobre el cens electoral per a les properes municipals a Cabanes, donat que quatre anys després d’haver-se denunciant la manipulació en les passades municipals, encara s’està a l’espera d’una conclusió judicial.

Mulet ha recordat com en la vespra de les passades eleccions municipals de 2007, es va presentar a aquesta Delegació Provincial de l'INE, així com davant la Fiscalia, i els Jutjats, denúncia sobre l'empadronament massiu i fraudulent de desenes de persones en domicilis de dirigents del Partit Popular, algun d'ells magatzems i cases abandonades.

Per açò, el mateix delegat provincial d'aquest organisme va emetre informe en data 9 de març de 2007, en el qual es relata com els habitatges que denunciem es corresponien a magatzems, habitatges buits amb evidents símptomes d'abandó, en les quals ningú responia.

La pròpia inspecció de l'INE dels habitatges situats en El Polido 67, Calvari 31 c, Calvari 31 b, Sant Josep 84, Sant Mateu 16, Sant Mateu 8, L’Empalme 10 i Sant Josep 35 va corroborar ningú vivia en aqueixos domicilis.


Malgrat açò, tota la gent empadronada irregularment en aquests habitatges, sí va ser a votar en les passades eleccions municipals. Les posteriors investigacions judicials, han permès obtenir declaracions de molts d'aquests empadronats irregularment, els quals van corroborar que mai van viure a Cabanes, però sí van ser a votar en la municipals.

Quatre anys després, i amb les investigacions judicials encara en marxa, a esperes de veure com es resolen, i mancant de mitjans per a corroborar si en El Polido 67, Calvari 31 c, Calvari 31 b, Sant Josep 84, Sant Mateu 16, Sant Mateu 8, L’empalme 10 i Sant Josep 35 continuen empadronats una relació de noms que s’adjunten a la denuncia, o altres persones, (quan hem comprovat que aquests domicilis continuen buits en la seua major part.)


Igualment, des d’Iniciativa s’ha demanat inspeccionar també altres adreces baix sospita, on s’hauria pogut repetir l’operació “ fins que no tindrem en mà el cens electoral, no podrem comprovar casa per casa si han tornat a repetir la mateixa pràctica que en les passades municipals. Però vist com fins ara els ha eixit de bades, i com l’INE o la Fiscalia, en el cas concret de Cabanes, com en el de tant altres municipis en la mateixa situació, no ha fet el mínim esforç per investigar, i inclòs han donat per vàlida com exculpatòria la versió donada pels alcaldes, que en aquest casos eres presumptament els propis maquinadors dels delictes “ ens agradaria algun dia poder concurrir a les eleccions en igualtat de condicions amb el PP, sense trampes. Des de l’INE i la Subdelegació de Govern se’ns va dir que a estes municipals anaven a esforçar-se en que no es tornaren a repetir les tupinades de les passada, i per això ara demanem proves, i que s’investigue a fons”