dimecres, de març 09, 2011

Censos Cabanes: L’INE remet a l’alcalde la denúncia d’Iniciativa per investigar l’estat de manipulació del cens electoral.

El regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet va presentar una reclamació a l’INE per a que s’investigara el cens electoral després dels antecedents de fa quatre anys,en els quals desenes de persones que han reconegut no haver viscut mai al poble, van anar a votar a les municipals.

Davant de la petició de que l’INE investigue si aquestes persones continuen empadronades als domicilis dels dirigents de PP, el delegat de L’Oficina del Cens Electoral, José Vicente Espí, es limita de nou a passar-li “ la pilota” a l’ajuntament de Cabanes. Aquest procediment, és el seguit en tots els pobles on s’estàn denunciant l’empadronament fraudulent de persones, i des de l’INE es dóna sempre com a bona i acceptada la versió que d’aquestes altes done l’alcalcalde del poble afectat, alcalde que és part interessada i presumpte autor material de la possible manipulació del cens, i en base a eixa versió interessada, l’INE dóna per conclosa la investigació.

Segons Mulet “ la situació és tant absurda com si, guardant les distàncies i per fer-ho comprensible, quan hi ha evidència d’un assassinat, el jutge li demana al principal sospitós que investigue el crim, i que aquest diga, sense cap prova, qualsevol burrada per exculpar-se, i que eixa paraula, la del principal acusat, siga suficient per a que el jutge done per tancada la investigació”

Per al regidor ecosocialista, la passivitat i permissivitata de l’INE i de la Fiscalia en les manifestes manipulacions del cens de 2007, han pogut donar ales a que ara es tornen a repetir tupinades monumentals davant la impunitat amb la qual s’han vingut eixint fins ara els manipuladors del cens”

Resum de la denúncia:

Primero.- En la víspera de las pasadas elecciones municipales de 2007, presenté a esta Delegación Provincial del INE, así como ante la FIscalia, y los Juzgados, denuncia sobre el empadronamiento masivo y fraudulento de decenas de personas en domicilios de dirigentes del Partido Popular, alguno de ellos almacenes y casas abandonadas.

Por ello, el mismo delegado provincial de éste organismo emitió informe en fecha 9 de marzo de 2007, en el cual se relata como las viviendas que denunciamos se correspondían a almacenes, viviendas vacías con evidentes síntomas de abandono, en las que nadie respondía.

La propia inspección del INE de las viviendas ubicadas en El Polido 67, Calvari 31 c, Calvari 31 b, Sant José 84, Sant Mateo 16, San Mateo 8, Empalme 10 y San Josep 35 corroboró nadie vivía en esos domicilios.

A pesar de ello, toda la gente empadronada irregularmente en estas viviendas, sí fue a votar en las pasadas elecciones municipales.

Las posteriores investigaciones judiciales, ha permitido obtener declaraciones de muchos de estos empadronados irregularmente, los cuales corroboraron que nunca vivieron en Cabanes, pero sí fueron a votar en la municipales.

Cuatro años después, y con las investigaciones judiciales todavía en marcha, a esperas de ver como se resuelven, carecemos de medios para corroborar si en El Polido 67, Calvari 31 c, Calvari 31 b, Sant José 84, Sant Mateo 16, San Mateo 8, Empalme 10 y San Josep 35 continúan empadronados los siguientes...:

-