dimarts, de març 29, 2011

INICIATIVA CELEBRA EL VOT ECOLOGISTA A l'ALÇA. UN CANDIDAT VERD S'ESTRENARÀ COM A PRESIDENT DE LA ZONA MÉS RICA D'ALEMANYA


El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló i candidat autonòmic de Compromís, Carles Mulet, es congratula del fort ascens del partit verd en dos estats federals d'Alemanya. Baden-Württemberg, l'estat més pròsper de tota Alemanya, juntament amb Baviera, vorà com la presidència del seu govern l'ostentarà a partir d'ara un veterà eco-pacifista de 62 anys. Aquest estat ha sigut governat des de fa 58 anys ininterrompudament pels conservadors d'Angela Merkel. La bolcada electoral registrada en aquest territori de quasi 8 milions d'habitants és per tant històric.


Els Verds també incrementen el seu suport social en Renania.-Palatinado, un altre dels escenaris de les eleccions regionals celebrades ahir, on els socialdemòcrates hauran de compartir govern amb la formació ecologista en una zona de més de tres milions d'habitants.


Els eco-socialistes castellonencs aplaudeixen el fort avanç electoral registrat per aqueixa formació en una de les zones més riques de la Unió Europea. El partit Verd Europeu, amb forta implantació en el Parlament Europeu, ha donat el seu suport a la formació Iniciativa del Poble Valencià coaligada amb Els Verds. La presidenta d'aquest grup parlamentari ha estat recentment a València per a donar el seu suport a la coalició que lidera Mónica Oltra.
A més a Alemanya la consciència verda ha aconseguit traure al carrer a unes 200.000 persones en diverses manifestacions ecologistes celebrades per tot el país en contra de l'energia nuclear. Aquestes concentracions, dutes a terme en la vespra electoral germana, van anar especialment multitudinàries en capitals com Berlín, Hamburg, Colònia i Munich.