dilluns, de gener 04, 2010

Cabanes: Iniciativa lamenta l’aprovació d’un pressupost irreal que endeuta al municipi


El ple municipal va aprovar amb la il•legítima majoria absoluta del PP, aconseguida amb el frau electora, traure endavant un pressupost que segons Iniciativa, hipoteca encara més l’economia municipal

Segons el regidor ecosocialista a Cabanes, Carles Mulet “si el pressupost per a 2.009 era de 4.769545.80 euros, 13.183.981 eren del crèdit ICO, que no s’ha invertit encara, per tant, diners que ja només en eixe sentit no compten, quasi el 28 % era un compte irreal per al 2009. Alarmant el fet que en 2009, de la partida de 15.000 destinada a publicitat i propaganda, s’estiguen reconeixent ja obligacions de 23,320,23

Ara el pressupost per al 2010 és de 5.901.054,38 de despeses, i 5.943.773,03 d’ingressos( hi ha més ingrés que despesa per cobrir el desequilibri d’exercicis anteriors).

De nou, la partida més important són les actuacions en l’antiga carretera Saragossa, que passa dels 1.318.398,12 estimats segons el crèdit demanat a l’ICO, a 1.941.680,02, un 32 % per cent del pressupost: és a dir, si al pressupost real li llevem les actuacions de la CV-10, que encara no es sap quan serà cedida per la Conselleria, ens quedem en 4 milions d’euros.
L’12.70 dels ingressos són de patrimoni municipal de sòl ( un patrimoni de tots que es va vendre a un preu inferior al del seu valor, i que ara es gasta tot per incapacitat d’estalviar).

Es preveu la possibilitat de sufragar la remodelació de l’antiga carretera Saragossa ( cv-10) en un 15,14% en base a contribucions especials, fet que demostra la inutilitat de la gestió pública, quant a la Diputació, o la Generalitat governa el mateix partit, que no es traga un euro per a sufragar eixa actuació ¿ qué haguera passat en un cas sembla en una carretera d’aquestes característiques en un poble com Vall d’Alba¿? Que efectivament tota l’obra haguera estat pagada en diners públics, per tant, poc de mèrit.
Un cop esgotat el crèdit ICO, i la venta de patrimoni del sòl, pobre de la corporació que vinga després, perquè es quedarà en el deute i sense estalvis. Sense eixes dos partides, ens quedem en poc més de 3 milions d’euros de pressupost, que continua sent benèvol en previsions d’ingressos per construccions, plusvàlues i taxes.

La major pressió impositiva continua sent per la replegada i tractament de residus, per optar per un servei privatitzat caríssim que acabem pagant els contribuents (vau rebutjar, en una argumentari ridícul, estudiar la gestió pública dels residus, segurament ara estaríem ja veient l’estalvi)

Desapareixen actuacions promeses com la piscina coberta ( que sí tindrà Vall d’Alba, pagada 100% en diners públics ) el nou ajuntament, l’auditori, el museu etnològic, la circumval•lació de la carretera de la Ribera.
I les escasses inversions es fan en base al limitats plans provincials, sense traure un euro de la Generalitat, ( que en tratges ja hem vist no es gasten un duro)

Per tant, una ineficaç gestió si per al projecte més ambiciós de l’ajuntament, no es prevega ni 1% d’aportacions d’altres entitats, i s’haga de pagar tot pel poble, o bé per un crèdit ICO, que s’haurà de torar, o bé per contribucions especials, o bé per perdre patrimoni municipal del sòl.
Està clar que s’ha de quadrar la previsió que la Tècnica ha fet amb la millor intenció possible, com no heu estat capaços de traure més ingressos que no siguen castigant a la gent en pujades d’impostos, com es veu que no hi ha força per traure inversions de la Diputació la Generalitat, ens hem de conformar en el que tenim.