dilluns, de gener 25, 2010

Cas Censos Cabanes avui rosari de declaracions del Clan Siurana en el jutjat, contradiccions i nervis



Iniciativa afirma que les nombrosos contradiccions dels denunciats obrin més vies per continuar la investigació de la qual es van nugant tots els fils sols.

Des de les 9:30 del matí fins les 15:30, el secretari de l’ajuntament de Cabanes ( testimoni), i com a denunciats dos dirigents del PP local i el clan Siurana ( l’alcalde de Cabanes i tres nebots seus), han prestat declaració davant del jutjat d’instrucció número tres que està investigant el frau electoral en aquest municipi de la Plana Alta.

Tres anys després de comesos els delictes, els autors material d’aquest han comparegut amb un estat de nerviosisme destacable, i s’han dedicat a contradiure’s de l’anterior declaració de 2007, amb arguments difícils de creure, i amb clavades de pota que els han deixat en evidència, demostrant que la trama es va fer de manera basta, deixant massa rastres que ara no deixen lloc a dubtes.

Per al regidor d’Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet “el cas està avançant molt positivament, tots els indicis i sospites que nosaltres apuntàvem estan eixint de manera inequívoca a la llum, i el clan Siurana i voltants han demostrat no tindre coartada per justificar la manipulació del cens”.

El regidor ecosocialista ha afirmat que a banda de la instrucció del cas, des de la formació han pogut trobat noves proves incriminatòries que serviran per demanar noves diligències d’investigació.

Durant la propera setmana, set persones més han de comparèixer i prestar declaració davant del Jutjat, una com a imputada i altres tres de moment com a testimonis.

Per a Mulet “ el silenci sepulcral guardat durant aquests tres anys per Siurana és eloqüent, si a hom l’acusen d’un delicte, el primer que fa és o justificar de la manera que siga eixe comportament, intentant fer-lo passar com a un fet no delictiu, o demostrar que l’acusació no té cap raó. Ací, s’han dedicat a guardar silenci, ja que sabien que qualsevol cosa que pugueren dir seria complicar-los més la situació. No tenien cap defensa possible, i han optat per no respondre mai. Com diu la saviesa popular, qui calla atorga”.

Des d’Iniciativa s’ha valorat que després del desprestigi constant que la figura de Siurana està causant al municipi, la única eixida que li queda és dimitir i demanar disculpes al poble