dijous, de gener 14, 2010

Judici Censos Cabanes: ajornen la declaració dels imputats i testimonis a l’intentar l’alcalde empar el seu càrrec en defensa pròpia.



Mulet acusa a l’alcalde del municipi de fer pagar a tot el poble les despeses jurídiques dels seus actes corruptes

Les declaracions davant del Jutat d’instrucció número 3, de funcionari de l’ajuntament Vicente Turlo, el secretari de l’ajuntament, de l’alcalde del municipi, de tres nebots seus, i dos dirigents del PP a Cabanes, ha estat ajornat fins als dies 20 i 25 de gener per un error de manual comés pel l’advocat que havia de defensar als imputats.

El passat mes de novembre, l’alcalde Artemio Siurana, va emprar de manera il·legal els seus poders com a alcalde per nomenar-se a una defensa jurídica ( tres procuradors i dos advocats), és a dir, fer pagar al poble en una causa que se li acusava d’actuacions delictives no com a alcalde, sinó com a persona física. Davant el recurs presentat aquest matí pels advocats d’Iniciativa, el jutge ha demanat a l’advocat Ramirez Portolés que corregira aquest nomenament.

En el primer cas Siurana va actuar de nou al marge de la llei, ja que eixos poders, encara que fos acusat com alcalde no tenien valor al no haver passat per cap Junta de Govern Municipal, que és qui ha d’aprovar aquests.

Avui, la solució donada per l’advocat Ramirez ha estat sorprenent, dir que acudia com acusació particular de l’ajuntament de Cabanes, de nou, sense que l’ajuntament, en cap acte oficial, haja acordat personar-se en aquest procés.

La intenció, incomprensible de l’advocat era actuar al mateix temps com a acusació particular de l’ajuntament ( sense poder per a fer-ho) i com a defensa de l’imputat Vicente Turlo, funcionari de l’ajuntament que ha estat el primer que havia de declarar este matí,( tots els imputats han de comparèixer amb advocat). Era normal que l’acusació particular de l’ajuntament haja d’actuar contra els autors del delicte que l’han perjudicat ( entre ells el propi alcalde). Com havia aleshores de ser també el defensors dels denunciats i imputats?

Després de mig hora de retard per aquest enrenou creat per l’advocat dels acusats, ha començat el judici, que s’ha hagut de suspendre al intentar aquest advocat actuar com a acusació particular, i defensor dels imputats.

El jutge ha demanat a l’imputat Vicente Turlo que havia de nomenar un altre advocat com a defensa.

Per eixe motiu s’ha suspès el judici que tindrà continuïtat el dia 20 de gener a les 12:00 amb la declaració de Vicente Turlo, i el dia 25 a partir de les 09:30 a la resta de denunciats i testimonis.

Les declaracions de demà de veïns de la Vall d’Uixó, no obstant, si que es manté..

Per al regidor d’Iniciativa, Carles Mulet, autor de la denúncia “ aquest incident demostra la total falta de vergonya, escrúpols i respecte cap al poble que ha tingut el Sr Siurana; voler que tot el poble li pague a ell, als seus nebots, i als dirigents del PP implicats, l’advocat. Ha intentat “colar-lo” com a defensa com alcalde, i després com acusació particular de l’ajuntament ( acusació que ha d’anar per nassos contra ell mateix), tot per no pagar-se l’advocat i que el pagar el poble. Avui de nou, el PP de Cabanes ha protagonitzat un incident lamentable, vergonyós,que es torna a burlar de tots els ciutadans del poble.

Per a Iniciativa “ una persona que aplega a aquests nivells de corrupció, estaria des de fa anys expulsat d’un partit democràtic; ja veiem que les suposades mesures ètiques del PP estan per a no complir-se”

Castelló, a 14 de gener de 2010 Gabinet de premsa d’Iniciativa