dissabte, de gener 23, 2010

Iniciativa demana al Govern Central el relleu del Director Provincial de l´INE a Castelló per ser incapaç d´actuar contra els fraus electorals


Mulet recorda que no va poder evitar, corregir abans de les eleccions, reparar posteriorment ni prendre cap mesura.

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha anunciat avui que la formació ecosocialista, per mitjà del seu diputat al Congrés, Joan Herrera, demanarà al Govern Central que de manera urgent relleve del seu càrrec al Director Provincial de l´INE a Castelló, José Vicente Espí, per haver demostrat durant aquests anys no és capaç de fer front a les trames corruptes que han estat manipulant els censos de molts pobles de les comarques de Castelló".

Segons Mulet " Aquest senyor, tot i dur tant de temps al front d´aquesta oficina, no va saber actuar front a les manipulacions del cens, a més, un cop esclatat l´escàndol i quan es feia públic que en molts pobles el PP havia manipulat el cens, no es va veure cap reacció des de l´Oficina del Cens Electoral a l´alçaria dels fets. Després, tampoc s´ha conegut cap actuació destacable que ajudara a reparar els danys ocasionats, cap neteja dels censos, ni cap mesura ferma que a que en les properes eleccions no torne a passar el mateix".

Per al regidor de Cabanes " no volem acarnissar-nos ni desprestigiar la tasca del que és el Sr Espí, no volem dir tampoc que és el responsable de tot el que ha passat, però és evident que tot i els esforços que haurà fet, i les seues correctes formes, no ha pogut estar a l´alçaria de les circumstàncies"

Per al regidor ecosocialista " aquests fets són per ells mateix suficients per a prendre mesures, i dotar a l´INE de Castelló d´un equip competent i capacitat, ja que el que té davant no són sols ajuntament que tramiten amb rigor altes i baixes en els seus padrons, sinó delinqüència rústica organitzada. Per això, les declaracions de bones intencions ja hem vist no duen a cap lloc si darrere no hi ha accions. Ni la subdelegació del Govern, ni l´INE tenen cap credibilitat a hores d´ara per poder garantir que els propers processos electorals seran nets i controlats".

Per mitjà d´una iniciativa escrita al Congrés dels Diputats, els ecosocialistes exigiran a l´administració central mesures concretes, i un reforç en el personal, i tots els canvis en profundidat per evitar de nou fraus com els haguts"